Oslavy vstupu SR do EÚ sa v Prešove konali pod názvom Nový krok

03.05.2004 Celý región

Pod názvom Nový krok prebiehali 30. apríla od poludnia oslavy vstupu SR do Európskej únie na priestranstve pred novostavbou Divadla Jonáša Záborského v Prešo...
Pod názvom Nový krok prebiehali 30. apríla od poludnia oslavy vstupu SR do Európskej únie na priestranstve pred novostavbou Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Program skončil dve hodiny po polnoci 1. mája a presne o polnoci nočné mesto ožiaril ohňostroj.

Na pódiu v prvých dvoch hodinách sa pred publikom asi 300 občanov striedali najprv súbory študentov Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove. Ich zbor pod taktovkou Jany Hudákovej zaspieval po polnoci hymny Slovenskej republiky a Európskej únie. Na počesť toho, že v súčasnosti patrí predsedníctvo v EÚ Írsku zatancoval klasické írske tance súbor Merlin zo Sniny.
Väčšinu programu tvorili koncertné bloky hudobných skupín určených prevažne mladým ľuďom. Pozvanie prijali známe prešovské a ex-prešovské skupiny IMT Smile, Peha i Chiki Liki Tua, ale aj iné zoskupenia, ako napr. Hex z Bratislavy.

(jj)
 

Vyberte región